Verbindend leiderschap: de leiderschapstijl die elke leider moet kennen.

De tijden zijn verandert en dat vraagt veel aanpassing van leidinggevenden. Oude leiderschapsstijlen blijken tekort te schieten.

Allerlei nieuwe leiderschapsstijlen lijken als paddenstoelen uit de grond te schieten. Natuurlijk leiderschap, nieuw leiderschap, persoonlijk leiderschap. De een richt zich meer op resultaten en prestaties, de ander meer op motivatie en teamgeest etc.

Maar waar draait het nu echt om?
Wat ons betreft om verbinding. Zowel met jezelf, als anderen en de wereld. 

Verbonden met jezelf

Om een leider te zijn is het belangrijk dat je in de eerste plaats verbonden bent met jezelf.
Je kent jouw kracht en valkuilen, kunt op een gezonde manier jouw gevoel en behoeften delen, je weet waar je blij van wordt en leeft volgens jouw normen en waarden. Je leeft volgens jouw IKIGAI. 

verbonden met anderen

Als leider kun en hoef je het niet alleen te doen. Je bent verbonden aan jouw bedrijf en met jouw team.
Je staat achter de missie van het bedrijf: je kent als het ware de routekaart en de bestemmingen. Je weet wat het bedrijf doet en naar welke doelen zij streven. Ook sta je achter de visie van de toekomst van het bedrijf. Hoe het eruit zal zien wanneer het zijn missie heeft volbracht.
Ook ben je verbonden met jouw team. Je kent elk individu en erkent hun kracht en valkuilen. Je weet welke kennis er in huis is en waar ondersteuning nodig is. Je waardeert elk teamlid en zijn of haar ideeën.
Je zorgt samen voor plezier en teamspirit.

Verbonden met de wereld

Tot slot voel je dat je deel uitmaakt van iets dat groter is dan jijzelf, zoals je gemeenschap, je land of de wereld. Je geeft om anderen en bent bereid om hen te helpen en open te staan voor verschillende perspectieven. Het gaat om het weten en voelen dat we allemaal op de een of andere manier met elkaar verbonden zijn en dat we samenwerken om een betere wereld te creëren.

Tijdens de Shift Happens Leiderschap trail werken we aan verbonden leiderschap. Je leert weer in contact te komen met jezelf, manieren waarop je (meer) verbinding kunt maken met jouw bedrijf en team, en jouw gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen wordt enorm versterkt. In de wildernis van Afrika gebeurt dit vanzelf. Het is een oergevoel dat je alleen kunt ervaren als je daar bent.

Verbonden Team

Ook wij, het team van Shift Happens, streven naar verbonden leiderschap binnen ons eigen team. We beginnen hiermee door ervoor te zorgen dat we zelf leven volgens deze principes. Het team van Shift Happens is zo goed mogelijk verbonden met zichzelf, elkaar en met de wereld. We kennen elkaars kracht en weten wanneer we hulp kunnen vragen. We willen ons allemaal inzetten voor iets dat groter is dan wijzelf. Wij gunnen iedereen dit gevoel van thuiskomen in zichzelf en verbonden zijn met elkaar.

Het is tijd voor verbinding

Tijdens de Shift Happens Leiderschap training werken we volgens de principes van verbindend leiderschap. Dit is geen vast proces, maar een dat steeds opnieuw geëvalueerd mag worden. Niet alleen, maar met elkaar.
Het is tijd voor verbinding. 

Ga met ons mee en benut jouw leiderschapspotentie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.